Oprava Dalešického komínu

  Komíny

Nejsem moc dobrý vypravěč, ale v době neustálého bourání komínů jsem se rozhodla udělat fotoblog o naší společné opravě sladovnického komínu v pivovaru Dalešice. Vše začalo už na společné "retro akci" v březnu tohoto roku. Dohodli jsme se s paní provozní, že komín obhlédneme a vymyslíme, jak zamezit masakru, který po sobě zanechávají holubi. A nakonec se z toho stala nekolikadenní fuška, která ale za výsledek stála.

Fotogalerie
Takto vypadal komín ve své panenské podobě. První návštěva a zjištění, že nástup je pekelně vysoko. Občas byla potřeba trocha akrobacie. Vsoukat se do nitra komína taky nebyl žádný med. Ale tady jsme už věděli, že komín disponuje žebříkem. Odtud už byl výstup jen špinavý. Nahoře to nebylo o nic lepší.
Některé partie kohouta byly orezlé, ale celkově nic hrozného. Někde se rodili noví špinavci. Někde se už narodili. Vše jsme změřili, abychom věděli, kolik objednat sítě. A pak už dolů.
Dolů po zavěšeném žebříku. Díky, že tam byl. Příští návštěva se odehrála až po létě. Vzali jsme to od podlahy a kohouta řádně obrousili. Říkám řádně. Pro dva lidi bylo málo místa. Pro dva lidi s vybavením skoro žádné místo. Když se obrousil vnitřek, začalo se natírat základovkou.
Dole probíhala svatba. A my vesele brousili. Vyspali jsme se v pivovaru a sbírali sílu na další den. Foto jako důkaz že místa bylo pekelně málo. Hlavním oříškem bylo, jak se dostat na kohout z vnější strany. Ondra si proto postavil plošinku. Bytelnou. Nakonec se na ní dalo dobře sedět.
Ale hlavně sloužila k lepšímu přístupu na kohout. No, ale nebyl to žádný med. Opět se nejdřív brousilo. A já zatím dokončovala první nátěr. Jištění bylo samozřejmostí.
Nakonec se začal natírat kohout i zvenku. Já zatím dokončila druhý nátěr. A nakonec bylo pro tento víkend hotovo. Ondra se vrátil další víkend, dotřel zbývající plochy a instaloval síť. Bohužel k tomu už žádné fotky nemám. Až příště pojedete do Dalešic, můžete se na výsledek podívat sami :)
Debata
23.10.2016 17:53:10 tomikp79
pěkná a náročná práce s užitečným výsledkem :)
24.10.2016 14:57:31 Bourka
Dobří jste, dobří!
25.10.2016 10:29:05 Ubikvist
Lajk.
<< 1 >>